Gymnázium
prof. Jana Patočky
Gymnázium
prof. Jana Patočky
Gymnázium
prof. Jana Patočky
Previous slide
Next slide

Německý jazyk

Německý jazyk

Hallo!

Herzlich willkommen auf unseren Webseiten!

Wir sind echte Deutsch Liebhaber, wir mögen Deutsch sehr gerne, wir reisen gern nach Deutschland, nach Österreich und in die Schweiz. Wir sprechen sehr gern Deutsch, wir lesen die Deutschen Bücher, wir spielen sehr gern Deutsche Spiele, wir sehen die Deutschen Filme an, wir hören Deutsche Musik. Einfach gesagt, wir lieben Deutsch. 

Und wir bemühen uns, bei unseren Schülern die Begeisterung für Deutsch zu wecken.

Německý jazyk je u nás vyučován na osmiletém gymnáziu od primy 3 hodiny týdně, v sextě pak 4 hodiny týdně, na čtyřletém gymnáziu od 1. ročníku 3 hodiny týdně, ve 2. ročníku rovněž 4 hodiny týdně. 

Ve 3. a 4. ročníku (septimě a oktávě) si mohou studenti zvolit seminář německé konverzace, v němž prohlubují získané znalosti a jazykové kompetence, potřebné k maturitní zkoušce, případně jazykovému certifikátu. 

S naším partnerským gymnáziem v německém městě Bamberg pořádáme každé 2 roky studentskou výměnu. 

Každý rok organizujeme dějepisnou a germanistickou exkurzi do Vídně a Berlína. Během školního roku pořádáme také zahraniční výjezdy do německy mluvících zemí. 

Naši studenti se účastní soutěží v německém jazyce – olympiáda, Bücherwurm, wocabee šampionát, Deutsch macht mir Spaß nebo 1:0 pro němčinu.

Dokumenty ke stažení

 

Předmětová komise Nj

Mgr. Jani Kosová (předsedkyně)

Mgr. Jana Kosová

PhDr. Petr Pokorný

Mgr. Iva Volprechtová

Mgr. Markéta Žídková

Přihlášení