Gymnázium
prof. Jana Patočky
Gymnázium
prof. Jana Patočky
Gymnázium
prof. Jana Patočky
Previous slide
Next slide

ŠPP – poradenské pracoviště

Školní psycholog

Mgr. Veronika Stočesová
školní psycholog, vedoucí poradenského pracoviště
psycholog@gpjp.cz
+420 771 503 319

Konzultační hodiny:

Pondělí 9.00 – 15.00
Středa 9.00 – 15.00
Čtvrtek 9.00 – 11.00
 

Pracoviště paní psycholožky je v budově Jeruzalémská 9, Praha 1.

Na školní psycholožku se mohou obracet studenti, zákonní zástupci i pedagogové a to se všemi tématy týkající se psychického stavu (psychických, emočních a vztahových potíží) a duševního zdraví studentů GPJP.

Školní psycholožka na GPJP vykonává činnost především konzultační poradenskou (nikoliv činnost psychoterapeutickou). Zajišťuje rovněž krizovou intervenci pro studenty, zákonné zástupce i pedagogy (zaměřenou na stabilizaci akutní zátěžové situace). Z pověření vedení či výchovné poradkyně může vykonávat činnost diagnostickou metodickou (například pomoc při tvorbě vzdělávacích programů či mapování vztahů ve třídě). Mezi další působnosti patří činnost edukační informační (vyhledávání informací k aktuálně řešeným tématům a předávání těchto informací studentům, pedagogům či zákonným zástupcům).

Krizová intervence

Výchovné poradenství

Mgr. Dita Blechová 
výchovná poradkyně
+420 771 501 821
 
Konzultační hodiny
Pondělí   14.00 – 16.00
Středa      7.00 – 7.30
Čtvrtek     7.00 – 7.30
Pátek       13.30 – 14.30 
 

Setkání  si  lze domluvit i v jiném termínu, prosím objednání e-mailem dita.blechova@gpjp.cz nebo telefonicky 771 501 821 (PO – PÁ 14.00 – 16.00) 

Poradenská činnost

a) Vyhledávání a orientační šetření žáků, jejichž vývoj a vzdělávání vyžadují zvláštní pozornost a příprava návrhů na další péči o tyto žáky, včetně spolupráce na přípravě, kontrole a evidenci plánu pedagogické podpory pro žáky s podpůrnými opatřeními v 1. stupni.

b) Zprostředkování vstupní a průběžné diagnostiky speciálních vzdělávacích potřeb a mimořádného nadání a intervenčních činností pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami nebo mimořádně nadané žáky ve školských poradenských zařízeních.

c) Spolupráce se školskými poradenskými zařízeními při zajišťování podpůrných opatření pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami a intervenčních činností pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami.

d) Příprava podmínek pro vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami ve škole, koordinace poskytování poradenských služeb těmto žákům školou a školskými poradenskými zařízeními a koordinace vzdělávacích opatření u těchto žáků.

e) Spolupráce se žáky se zdravotním oslabením při plnění povinností souvisejících se studiem, příp.  návratem po přerušení studia a dlouhodobé absenci způsobené hospitalizací, poskytování podpory při vyhledávání vhodných stylů učení.

Metodická pomoc pedagogickým pracovníkům školy:

a) s přípravou a vyhodnocováním plánu pedagogické podpory,

b) s naplňováním podpůrných opatření ve vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami,

c) s tvorbou a vyhodnocováním individuálních vzdělávacích plánů,

d) při práci se žáky se speciálně vzdělávacími potřebami a žáky nadanými.

 

 

Kariérové poradenství

Na našem gymnáziu působí jako kariérový poradce Ing. Simona Zavadilová. Pro individuální konzultace ohledně výběru seminářů, maturitních předmětů a výběru VŠ kontaktujte kariérového poradce na emailu simona.zavadilova@gpjp.cz. Služba je určena primárně pro studenty vyššího gymnázia. Pro studenty 3. a 4. ročníků je na začátku školního roku zřízen Google Classroom, kde jsou přidávány aktuality a zajímavosti ohledně budoucího studia a zaměstnání.

Hra C – game

Hra C‑Game odehrává ve virtuálním městě. Studenti město postupně doplňují různými podniky, institucemi a organizacemi, a obsazují v nich vypsaná volná pracovní místa. Pokud budete mít zájem si hru vyzkoušet, napište email na simona.zavadilova@gpjp.cz a obratem Vám bude zaslán Váš osobní kód a odkaz na hru.

Prevence

Mgr. Zuzana Sauer
školní metodička prevence
zuzana.sauer@gpjp.cz
+420 224 239 061

Metodik koordinuje činnosti, které vedou k naplňování tematických kroků a plnění stanovených cílů preventivního programu pro daný rok. Spolupracuje průběžně s vedením školy, výchovným poradcem, školním psychologem, vyučujícími a s rodiči žáků. Po dohodě s učiteli zajišťuje naplňování příslušných témat programu, výběr vhodných metod, doporučuje a konzultuje náplň třídnických hodin a zajišťuje preventivní program za spolupráce externích organizací. Dále metodik informuje pedagogy o vzdělávacích aktivitách a spolupracuje na jejich organizaci. Každoročně také v dotačním programu MHP žádá o finance na preventivní programy a adaptační kurz, který také každý rok spoluorganizuje.

Minimální preventivní program 2024/2025

Minimální preventivní program 2023/2024

Přihlášení